Vakleidster Muziek

Wie deze nascholing volgt kan muziekactiviteiten voorbereiden en geven van 30 tot 45 minuten aan dreumesen en peuters in de vrije ruimte. Een intensieve, praktische en degelijke nascholing van 9 lessen. Na de cursus ontvangt de cursist het certificaat ''Vakleidster Muziek in de kinderopvang''.

Deze nascholing is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die op het gebied van muziek met het jonge kind echt het neusje van de zalm willen. De Vakleidster Muziek wordt dan ook een absoluut expert op muziekgebied in de kinderopvang.muziekopleiding bij de kleine troubadour

In de opleiding "Vakleidster Muziek" worden pedagogisch medewerkers opgeleid tot gespecialiseerde pedagogisch medewerkers op het gebied van muziek.
Ze worden geschoold om zelfstandig en naar eigen inzicht opzichzelfstaande muziekactiviteiten te geven en muziek in te zetten bij de activiteiten van alledag.

Waarom?
Voor de kinderen: Kinderen zijn dol op muziek maken en luisteren, liedjes zingen en bewegen op muziek. Het is een extra stimulans voor de algehele ontwikkeling en het zorgt voor een ontspannen, gezellige sfeer.

Voor de pedagogisch medewerkers: Nieuwe inspiratie opdoen en het leren van nieuwe werkvormen dragen bij tot de eigen ontwikkeling, daarbij geeft muziek maken met jonge kinderen veel extra werkplezier.

Voor de ouders: Voor ouders is het een grote pré dat hun kind op professionele wijze kennismaakt met de vele facetten van muziek als belangrijk onderdeel van de ontwikkeling.

Voor het kinderdagverblijf/de peuterspeelzaal: De opleiding (laten) doen betekent een sterke identiteit, een positief imago en veel mond-tot-mond-reklame. Vooral in deze tijd is het je onderscheiden als kindercentrum van andere kindercentra extra belangrijk.
muziekopleiding bij de kleine troubadour

Na het doorlopen van het programma ontvangen deelnemende pedagogisch medewerkers een certificaat van De Kleine Troubadour.

Wat?
De opleiding wordt regelmatig op een locatie van De Kleine Troubadour, centraal in Nederland, gegeven als ook op locatie van het kindercentrum binnen een straal van 80 kilometer.

Hoe lang?
De opleiding bestaat uit 9 of 10 ochtenden of middagen, waarvan de data in overleg worden afgesproken.
muziekopleiding bij de kleine troubadour

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers of managers die met kinderen werken kunnen de opleiding volgen. Zij hoeven geen noten te kunnen lezen of een muziekinstrument te kunnen bespelen. Een opleidingsgroep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 3 deelnemers. Dit kunnen deelnemers zijn van verschillende kindercentra.

 


Nieuwe cursus
Op donderdag 4 oktober 2018 zal er weer een opleiding Vakleidster Muziek van start gaan in Maarn (bij Utrecht), op een groene locatie op loopafstand van het station. Er is nog plaats voor twee cursisten.  

Praktische zaken
Data:            4, 11 en 18 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6 december
Tijdstip:        9.00 uur tot 13.00 uur
Locatie:        Buurtsteeg 11, 3951 LL Maarn


De opleiding is gericht op de praktijk. Alle mogelijke manieren van muziek maken met jonge kinderen en toepassingen hiervan, komen op professionele wijze aan de orde: hoe en welke muziekinstrumenten zet je in, welke liedjes zijn geschikt, hoe speel je in op actualiteiten als feesten en seizoenen, welke CD’s kun je bij de muziekactiviteiten gebruiken en welke bewegingen kun je inzetten bij de liedjes.
Door te kijken naar en zelf te oefenen met het geven van muziekactiviteiten, maken pedagogisch medewerkers stap voor stap zich de stof eigen. Cursisten krijgen een handleiding waarmee ze duurzame en vrolijke instrumenten voor het kindercentrum zelf kunnen maken en die we tijdens de opleiding al kunnen inzetten.