Reviews Opleidingen

 
Review cursist Nederhorst den Berg, juni 2021                                                                                                                                   De opleiding was fantastisch!
De theorie maar ook het zelf maken en geven van een muziekles is zo fijn en erg leerzaam. Ook de locatie was fijn. Je maakt een liedrepertoire en bij veel liedjes en materialen heb je een idee hoe het zou kunnen zijn ze in te zetten, maar het zien in de praktijk is heel leerzaam en waardevol.
Het huiswerk was voor mij prima te doen omdat ik momenteel geen werk heb. Zou me kunnen voorstellen dat als je volledig werkt het wel veel zou kunnen zijn maar dat ligt ook aan je inzet en enthousiasme. De lessen heb ik als heel leerzaam ervaren en je doel, Bernadette, is om echt goede mensen af te leveren.

Ben je groot of ben je klein
of ergens tussenin
Muziek maken is zo fijn,
het geeft je energie en je leven zin.


Janine Hoksbergen

 
Reviews groep Vleuten juni 2020 

 

 • Een leerzame, intensieve opleiding die prettig gegeven wordt door een enthousiaste docent. 
  Het was vooral dat er een wereld voor me open ging van wat er allemaal met muziek mogelijk is voor jonge kinderen: een hele les met onderdelen die vloeiend in elkaar overlopen, dat heb ik hier echt wel geleerd en ik ben me bewust geworden wat muziek met kinderen doet. 

  Ingrid Keus

 

  • Goede basisinformatie met veel praktische en theoretische informatie in korte tijd.
  Goed werkboek.
  Ik zou het leuk hebben gevonden als ook de kleuters erbij betrokken waren, dat kan er in de toekomst misschien nog bijgevoegd worden?
  Carla van Roekel

   

   

   

   

   

   

  • Ik vond de opleiding zeer leerzaam, leuk om te weten te komen waarom zingen voor en met kinderen zo belangrijk is. Ik heb noten leren lezen, hoog leren zingen en een goede muziekles van drie kwartier voor de peuters in elkaar leren zetten. De lessen waren leerzaam en afwisselend en ik vond ze net iets te kort. De tijd ging altijd zo snel!  Graag had ik iets met muziek met baby's willen terug zien. Verder wil ik je ontzettend bedanken voor je leuke lessen, voor je belangstelling en je hulp. Ik heb genoten en het had van mij wel iets langer mogen duren. Ik vond het super!!!!
   Debby Smit-van Vugt

    

    

    

    


   Review Vakleidster Muziek Maarn, december 2018

   • Als je serieus bezig wilt zijn met muziek op een kdv of psz is deze opleiding uitermate waardevol. Deze opleiding is boeiend, leerzaam, en er was een goede sfeer waardoor het niet vervelend voelde om fouten te maken. Ik keek er elke week weer naar uit! Er werd gelachen, maar ook serieus gewerkt. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk en het huiswerk vond ik goed te doen, afwisselend. Pm’ers die beseffen hoe waardevol muziek is voor de ontwikkeling van jonge kinderen: doe de opleiding Vakleidster Muziek.
    Annette Paridon-Koster


   • De lessen van Bernadette waren duidelijk, inspirerend en erg gezellig. Veel gelachen. Wel intensief en best een pittig aantal uren aan huiswerk. Veel herhaling was prettig. Het enthousiasme van Bernadette werkt erg stimulerend. We hadden les op een fijne plek en heel fijn om er praktisch te oefenen. Heb veel zin om met het geleerde aan de slag te gaan en zal de lessen nog missen.
    Esther Splithof


    Samengestelde groep Bunnik, november 2017

   • Wat een geweldige opleiding!
    Veelzijdig, afwisselend, heel compleet, maar vooral heel erg leuk! Bedankt Bernadette!
    Annemarie Hulshof, kinderdagverblijf Sebastiaan, Rotterdam

   • Deze nascholing vond ik informatief, stimulerend, en motiverend. Muziek voor peuters is onmisbaar in de kinderopvang en voor een goede taalontwikkeling is muziek in de kinderopvang ook een absolute ‘’must’’. De lessen vond ik leuk met veel variatie, duidelijke uitleg en geen overbodige theorie. Op alle vragen kreeg je antwoord. Ook het oefenen in de praktijk vond ik van toegevoegde waarde.
    Janine Princée, peutergroep Zonnewende, Nijmegen

   Samengestelde groep Vleuten, juni 2017

   • Waardevolle opleiding waarbij ik goed heb aangeleerd hoe een lesopbouw voor een muziekles te maken. De feedback per mail was ook fijn zodat je verder kon.opleiding vakleidster muziek Vleuten juni 2017 We kregen veel informatie in een les, dat is prettig en ik weet nu hoe dreumesen en peuters reageren op bepaalde liedjes of luistermomenten en zelfs meer over de ontwikkeling van de peuter.
    Marga Moerman, bibliotheek Westland

   • Een prima opleiding! Goede opbouw en duidelijke inhoud. Ik heb geleerd wat ik hoopte: lessen kunnen maken en geven aan dreumesen en peuters. Ik ga verder bij jou de nascholing Muziek & kleuters doen!
    Astrid Frens, Julianaschool Leiderdorp

   Samengestelde groep Vleuten, 2016

   • De opleiding Vakleidster Muziek vond ik erg inspirerend en gezellig, boeiend en leerzaam! Er was een goede opbouw waar langzaam naar het zelf lesgeven werd toegewerkt. In iedere les was er een ook een deel praktijkles d.m.v. een muzieklesje aan de kinderen van de cursuslocatie. Ik ben veel bewuster bezig met muziek maken op m’n werk. Het is leuk om het geleerde in de praktijk te brengen! En om te merken hoe de kinderen nog meer gestimuleerd kunnen worden om mee te doen en ze te boeien tot het einde van de les. Met daarbij de theorie in m’n hoofd ben ik me ook bewust van hoe goed het voor de ontwikkeling van een kind is om met muziek bezig te zijn.
    Fijn dat ik aan deze cursus heb deelgenomen! Ik hoop dat er in de toekomst nog meer aandacht in de kinderopvang komt voor het belang van muziek maken met jonge kinderen.
    Yvonne Jongeneel
    kinderdagverblijf ’t Kompas Den Haag


   • Elke keer heb ik genoten van de les. Alles werd heel goed uitgelegd, ook als ik nog een vraag had per mail. De lessen waren prettig en leerzaam en goed dat je veel praktijkervaring opdoet. Elke minuut werd benut om zoveel mogelijk te leren in een fijne sfeer. In korte tijd werden alle aspecten die bij muziek met jonge kinderen horen, behandeld. Ik vond het overzichtelijk. Het huiswerk was echt nodig om jezelf deze nieuwe materie eigen te maken (pittig was het wel).
    Er zit muziek in elk kind. Geweldig dat ik dankzij deze opleiding een waardevolle bijdrage mag gaan geven aan een fantastische muzikale ontdekkingsreis.
    Lisa Francken
    peuterspeelzaal De Meerbeer Amsterdam

    

   Samengestelde groep, Maarssen 2014

   • Het geleerde brachten we direct in de praktijk. We kregen veel mee dat direct inzetbaar was. Ik heb er veel van geleerd en ben er veel over na gaan denken. Ik waardeer je humor en gedrevenheid en je doelstellingen allemaal erg!
    Judith van der Voet, kinderdagverblijf De Tamboerijn Utrecht

   • Ik vond het een leuke praktische opleiding: ik heb veel inspiratie opgedaan!
    Marsha Maton, Kids Lodge

    opleiding vakleidster muziek maarssen 2014
   • Wil je een degelijke opleiding om als docente Muziek voor dreumesen en peuters te werken in je kdv of peuterspeelzaal, ga dan de opleiding bij De Kleine Troubadour volgen.
    Dank je voor de lessen Bernadette!
    Joke Koolhaas

   • De opleiding vond ik Kort maar Krachtig. Niet te lang, niet te kort. Ik heb geleerd wat ik hoopte te leren, ga met een nieuwe rugzak de deur uit. De kunst van muziek is niet het kijken naar de regendruppels maar ze kunnen voelen. Soms zijn het er veel, soms weinig, maar slechts één druppeltje is genoeg om een ritme te maken voor een lied, sjiep sjiep sjiep x
    Linda Klinkers

   • Ik heb veel geleerd. Van niets tot Vakleidster Muziek. Ik wilde graag een goede muziekles kunnen geven en dat is wat ik nu kan.
    Louise Nafzger, Kids Lodge

   Samengestelde groep, Boxtel 2013

    The Kids Company
   • Op alle locaties van The Kids Company (in Eindhoven, Breda en Waalre) is er vanaf juli 2013 een Vakleidster Muziek werkzaam die opgeleid is door De Kleine Troubadour. De grondige en degelijke aanpak van Opleidingen & Cursussen De Kleine Troubadour past bij de visie van The Kids Company die staat voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.
    The Kids Company is erg trots op haar Vakleidsters Muziek aangezien er nu volop aandacht besteed wordt aan muziekmaken en luisteren, liedjes zingen en bewegen op muziek. Het is een extra stimulans voor de algehele ontwikkeling en het zorgt voor een ontspannen, gezellige sfeer! Behalve de kinderen zijn de ouders ook zeer enthousiast over de muzikale expertise die The Kids Company nu in huis heeft. Kortom, een goede investering!
    Directie The Kids Company
    Vakleidster Muziek
   • Vakleidster Muziek is een cursus die je móet volgen als je met jonge kinderen werkt. De cursus is erg praktisch en naast dat het goed is voor de muzikale ontwikkeling, is het ook erg goed voor de taal- en sociale vaardigheden van kinderen. Deze cursus zou eerder een standaard moeten zijn dan een VVE-nascholing zoals Uk en Puk.
    Marlies van Eik, Orion Amsterdam

    

    opleiding vakleidster muziek
   • Een erg leuke en leerzame cursus, een verrijking voor je vak. De lessen waren heel plezierig met aandacht voor elkaar. We hadden een fijne groep en een fijne juf. De stof was heel duidelijk en er was ruimte voor iedereen. Deze nascholing is een echte aanrader voor iedere pm'er die met muziek bezig wil zijn. Het geeft je werk meer diepgang en samen met je kindjes heel veel plezier. Je liedrepertoire is flink uitgebreid en je maakt veel bewuster keuze in liedjes ten aanzien van de ontwikkeling van het jonge kind. Ik kan nu met veel plezier een leuke, leerzame muziekles geven aan de baby's, dreumesen en peuters.
    Leidy Heijkoop, Kinderopvang De Tijgertjes Uden
    riview opleiding vakleidster muziek
   • De opleiding Vakleidster Muziek is een leerzame en afwisselende cursus, die ik met veel plezier heb doorlopen. Ik vond de lessen gezellig, open en praktijkgericht. Ze hadden een duidelijke structuur met veel positieve feedback na de praktijkles. De hoeveelheid en het soort huiswerk vond ik goed te doen. Als Vakleidster Muziek ben ik nu in staat om op mijn werk op een pedagogisch verantwoorde manier de kinderen in contact te brengen met muziek, waardoor ze spelenderwijs in hun ontwikkeling gestimuleerd worden.
    Chantal Jansen, The Kids Company Waalre
   • Een erg leuke en leerzame opleiding die meer verdieping geeft aan mijn werk en veel leuke dingen die ik op muziekgebied kan toepassen in de praktijk. Ik ben zekerder geworden over mijn eigen zang en weet nu hoe ik een goede kwaliteitles aan moet bieden: hoe ik een pedagogisch verantwoorde, leuke en leerzame muziekles kan geven.
    Joyce de Brouwer, The Kids Company Eindhoven

   kindeX, Voorschoten, 2012

   • Muziek maken op kinderdagverblijf

    Deze nascholing was meer dan ik verwachtte, intens en goed begeleid. Het is niet zomaar een cursus maar een opleiding met diepgang!
    De lessen vond ik erg leerzaam en heb ze met plezier gevolgd. De reader vond ik interessant, er kwamen verschillende onderwerpen aan bod.
    Tijdens de muziekactiviteit voor de kinderen worden niet alleen alle kleine deelactiviteitjes tot één geheel samengesmeed, ook de kinderen, de groep wordt één geheel: samen muziek maken geeft saamhorigheid!
    Romy Monterie, kinderdagverblijf De Boomgaerd

   • De opleiding vond ik erg leerzaam. Je gaat weer fris naar je vak kijken. Het huiswerk was veel, maar we waren gewaarschuwd dus het was geen verrassing. Ik hoopte nieuwe liedjes te leren en dit aan te kunnen leren aan mijn kinderen. Dit is absoluut gelukt. De opleiding is praktijkgericht. Je krijgt meteen ideeën en je gaat ze lekker uitproberen!
    Maya Kruijt, kinderdagverblijf Bibelebon

   • Certificaat na afloop van de workshop van De Kleine Troubadour.
   • Opleiding Vakleidster Muziek: een korte stoomcursus tot het geven van gezellige muzieklessen op jouw kinderdagverblijf. En wie denkt simpelweg leuke liedjes te zingen met de kinderen heeft het mis. Ik ben tijdens deze opleiding op een zeer gezellige manier veel meer te weten gekomen maar vooral meer bewust geworden van het belang van muziek en zang voor het jonge kind. Een aanrader voor diegene die méér wil bieden als het gaat om muziek en taalontwikkeling. Ik heb er geen spijt van, ik kijk terug op een leuke leerzame tijd en ga met een brein vol ideeën en inspiratie aan de gang op mijn groep! Bernadette bedankt!
    Marjolein Toet, kinderdagverblijf De Hummelhof

   B4 Kids Leiden, 2011

   • Ontzettend leuke, pittige en leerzame muziekopleiding waar je veel kanten mee op kunt. De lessen waren gezellig en met een goede opbouw. Heel leuk om met de kinderen uit te voeren en de kinderen zijn heel enthousiast!
    Natasha Regeer

   • Ik vond het erg leerzaam, heb echt het idee dat ik de muzieklessen nog jaren in de praktijk kan toepassen! Leuk dat we ze zelf uit kunnen breiden! Elke week had ik weer zin om naar de les te gaan. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb mogen volgen. Echt een verrijking voor mijn werk!
    Kim Slokker

   • Vakleidster Muziek wordt je niet zomaar -best pittig en véél maar zo ontzettend leuk-!! Heel goed verzorgd qua materiaal, ben er echt heel erg blij mee!! Ook dat ik straks mijn eigen instrumentjes heb! De hele opleiding richtte ik mij op 't feit hoe ontzettend mooi het is om al die muziek en liedjes te mogen leren aan de kinderen en dit dóór te geven. Die verwachtingsvolle gezichtjes en het grote plezier dat ze eraan beleven dat is puur genieten!! Echt blij ben ik met De Kleine Troubadour dat die mij de mogelijkheid biedt met deze opleiding om dit te gaan doen! Vooral omdat waar ik werk zo weinig met muziek wordt gedaan. Super!
    Lucia Schurink

   • In de opleiding Vakleidster Muziek heb ik erg veel nieuwe dingen geleerd. Ik vond het erg leuk om op zo'n manier met muziek bezig te zijn. Het huiswerk vond ik leuk om te doen en niet teveel en niet te weinig.
    Ryanne Segaar

   • De cursus en lessen nodigen uit om enthousiast bezig te zijn met de cursus. Ik werd ook enthousiast om lekker te knutselen en materiaal te verzamelen voor mijn eigen lessen. Ik vind het erg fijn dat we de muzieklessen voor het jonge kind goed uitgediept hebben. Het is fijn om te weten waarom je bepaalde dingen doet. De lessen vond ik gezellig, open en eerlijk met een grapje tussendoor maar ook serieus en soms een tikkeltje chaotisch :-). Ik heb de cursus als zeer prettig en leerzaam ervaren.
    Jolanda Potters - van Diemen

   Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Voorburg, 2010/2011

     Zo gaat de molen, Jan Huygen in de ton,
   traditionele liedjes waar het allemaal mee begon.
   Elf lessen verder is er een flink repertoire,
   vijftig liedjes, ik ken ze zowaar.
   Van oermelodie tot notenleer,
   achterom uitdelen en nog veel meer.
   Volop leerstof voor een vakleidster-prof.
   Allemaal dankzij Bernadette,
   de cursus was helemaal vet! :-)
   Kim van den Heuvel, locatie Vuurtoren

     Hele leuke cursus. Het wordt goed opgebouwd. In het begin dacht ik: "Gaat het mij lukken om zo'n les te geven en al die liedjes te leren?", maar je ziet al snel vooruitgang en het is ontzettend leuk als je de kinderen zo enthousiast mee ziet doen! Het is ook best wel pittig wat huiswerk betreft maar ik heb veel geleerd en weer een andere leuke uitdaging om met de kinderen te doen. Het was een leuk groepje, de lessen waren leerzaam en gezellig. Ik hoop dat we ook herhalingslessen krijgen.
   De ochtenden waren zo voorbij... ik ga het nog missen!!
   Helen Kiers, locatie Duimelijntje

     Het is een pittige, leuke opleiding, en ik weet zeker dat we er veel kinderen blij mee maken om veel muziek in de wereld te brengen en ouders bewust te maken van het feit dat er veel gezongen moet worden en het belang ervan. Ik heb een hoop geleerd van muziek en wat het met je leven doet. Ik had niet verwacht dat er in muziek zoveel zat. Fijn je te hebben leren kennen en bedankt voor het overbrengen van je kennis aan mij.
   Marieët Janson, locatie Casimir- Casa Mia

     Ik vond de opleiding leuk en leerzaam. De lessen waren gezellig en leerzaam en we hebben veel geoefend in de praktijk, dat is fijn. De lengte, 11 lessen vond ik prima, het is veel in vergelijking met andere cursussen maar dat is ook nodig en fijn.
   Angela van Rossen, locatie Piggelmee

     De opleiding was iets waar ik vanaf het begin heel erge zin in heb gehad. Dit werd ook iedere les weer helemaal geprikkeld en gestimuleerd. Ik heb super veel geleerd en heb ook echt het gevoel nu volwaardig "muziekleidster" te zijn. Natuurlijk wordt het nog veel oefenen, wat in 2011 ook gaat gebeuren. Nu aan het einde van de opleiding ben ik nog steeds met veel zin naar de lessen gegaan. Iets wat ik niet zou willen missen maar wel aan mensen vertel is dat het niet "zomaar" een opleiding is!
   Je moet supergemotiveerd zijn, open staan voor veel "vrijetijdsbesteding"... en als je dat hebt... heb je een wereldopleiding te pakken!!!!
   Jessica van der Stel, locatie Pukkie


   Groep Utrecht (samengestelde groep), 2010

   • Tien weken lang ben ik met veel plezier naar "muziekles" gegaan. Ik heb veel geleerd en kan er ook echt iets mee in de praktijk. Wat fijn is, is dat Bernadette altijd enthousiast en positief is. Ook al gaat het een keer wat minder goed! Ik ben erg blij dat ik het heb gedaan. Het is absoluut de moeite waard!
    Marjolein van den Hamer, The Kids Company te Breda

   • Ik vond de opleiding leuk en vrolijk en door deze opleiding kom ik ook meer in het SPW-werk, als van huis uit Verzorgende geschoold, door zoveel te oefenen in de praktijk met muziekactiviteiten! Het is een aardige stoomcursus, met veel huiswerk voor tien weken, maar wel te doen. De lessen waren goed samengesteld, zaten structureel goed in elkaar. Ze waren ook heel leuk, het was ook een leuke groep, dit hebben we gewoon getroffen.
    Astrid van Die, KDV Jip en Janneke te Poortugaal

   • Een leuke, verrassende en leerzame opleiding! Het verandert je manier van kijken naar 't zingen van liedjes met kinderen. Een aanrader! Bernadette, bedankt voor alle lessen. Ik heb er veel aan gehad! Tot bij de reünie.. haha, groetjes Sharon.
    Sharon van Gent, KDV Het sprookjesbos te Den Bosch

   Kinderdagcentrum De Lotusbloem - Ons Tweede Thuis Aalsmeer, 2010

   Dagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking
   • Ik dacht eerst dat ik ook muziekinstrumenten ging leren bespelen. Dat heb ik maar snel bijgedraaid. Wat ik heb geleerd is heel veel, het was totaal nieuw voor mij. Door deze cursus ben ik nieuwsgierig geworden naar het bespelen van muziekinstrumenten. Van het één komt het ander... ;-). Muziek, zingen, spelen: ik wist niet dat het in 45 minuten mogelijk was. De Kleine Troubadour heeft me overtuigd! Wat een plezier voor iedereen die aan de les deelneemt en soms zet het je ook nog aan het denken...
    Chantal Pieterse

   • Zingen doe ik graag en met de cursus Vakleidster Muziek heb ik geleerd om daar meer mee te doen dan alleen maar voor het vaderland weg te zingen. Ik moest even over een drempel, maar ik zie nu hoe ik met zingen en spelen nog meer contact krijg met onze kinderen op het dagcentrum.
    Joke van Leeuwen - Sikkema

   • Ik vond de opleiding erg leerzaam, leuk en inspirerend. Prachtig om te zien wat muziek doet met de kinderen en wat je ermee kan bereiken. De sfeer tijdens de lessen was open en goed. De afwisseling in de les vond ik prettig en de tijd ging zo snel voorbij.. De opbouw vond ik ook goed. Je was altijd erg enthousiast en dat inspireert en motiveert. Leuk om van elkaar te leren, tijdens de muzieklessen en het bekijken van de video.
    Iris Klijn

   Groep Balkbrug-Deventer, 2010

   • We hebben een goede keuze gemaakt om deze opleiding te gaan doen. Persoonlijk ben ik ook over een drempel gekomen qua zingen! Ik raad iedereen aan om met meerdere personen van één kinderdagverblijf de opleiding te doen zodat het geven van muziekactiviteiten ook na de opleiding doorgaat en je zelfs als kinderdagverblijf een Zingenderwijspredicaat kunt aanvragen.
    Wilma Strik, eigenaar kinderopvang Pinkeltje Balkbrug

   • De opleiding is een pittige maar zeker leerzame opleiding. De kinderen waarmee ik de lessen doe op m'n werk fleuren helemaal op en je ziet ze gewoon zelfverzekerder worden. Geweldig hoe anders je een muziekles kunt geven als je de opleiding hebt gedaan.
    Daphne Bulo, kinderdagverblijf Bubbels, Deventer

   • Ik vond de opleiding heel goed en leerzaam, het kost wel tijd en energie maar de moeite waard! De lessen waren gezellig en leerzaam. Het geven van muziekactiviteiten vond ik wel érg spannend...
    Bianca Pries, kinderdagverblijf Pinkeltje Balkbrug

   • Van tevoren had ik helemaal geen verwachtingen en wist ook niet wat me te wachten stond, maar ik heb wel heel veel geleerd. De lessen waren erg leerzaam en gezellig (soms té gezellig waardoor we niet meer aan een onderdeel toekwamen ;-) ). De manier van lesgeven vond ik ook leuk en gezellig.
    Petra van den Vlekkert, kinderdagverblijf Bubbels, Deventer

   • De opleiding vond ik erg leuk en sloot goed aan bij onze doelgroep (0-4 jaar). Ik heb veel geleerd, maar het vinden van de begintoon vond ik wel moeilijk. Ik heb de lessen als erg leuk en interessant ervaren en heb er veel van opgestoken.
    Jessica Strik, kinderdagverblijf Pinkeltje Balkbrug

   • De muziekcursus is echt een aanrader. Wel pittig, maar zeer leuk, gezellig, leerzaam en interessant. Ik heb in ieder geval veel meer geleerd dan ik ooit had durven hopen. Erg leuk om je er met de kinderen in te verdiepen en toe te passen.
    De kinderen vinden het helemaal super. Na deze opleiding ben je welverdiend een hele ervaring rijker!
    Ilse Reimert, kinderdagverblijf Pinkeltje Balkbrug

   Stichting Kinderopvang Leiderdorp, 2010

   • Heb veel geleerd van de opleiding voor op de groep, en weet ook zeker dat ik er veel mee zal doen op de groep, met veel plezier en enthousiasme! Vandaag ook weer een stukje gedaan en dat plezier bij die kinderen vind ik geweldig. Veel kinderen vragen al als ze binnen komen: ‘Krijgen we muziekles’? Bedankt voor de training.
    Ilona Matze

   • Een praktische, veelomvattende opleiding. Fijn dat er veel materialen aangeleverd worden zoals CD's, boeken, instrumenten (materiaal), reader. Er wordt wel veel van je verwacht, dat gaf best een druk, maar heb wel veel geleerd. Er komt heel veel samen in deze opleiding: materiaalgebruik als muziekinstrumenten en eendjes e.d., een stukje notenleer en alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Heb praktijkgericht geleerd voor de te geven lessen op de werkvloer!
    Yvonne Sari-Vermond

   • Tijdens de muziekles genieten de kinderen van het zingen en bewegen. Het prikkelt de fantasie en taal. Het geeft een warm gevoel wanneer je opeens een kindje in je groep: ‘Hallo, ik ben Luca’, hoort zingen. Dit geeft maar weer aan hoe leuk de kinderen het vinden.
    Patricia van Haestregt

   • Ik vond het een erg leuke opleiding. Muziekles voor peuters sprak mij erg aan.
    Ik heb erg veel geleerd en geef nu muziekles in de praktijk. Ben me nu bewust van het langzaam zingen en herhalen. Super! Veel goed materiaal, zoals reader, cd's, liedjesboeken ook heel fijn. De ouders van de kinderen zijn net zo enthousiast als de kinderen als ze weer muziekles hebben gehad. Muziek is erg belangrijk voor die kleine oortjes! Het is en blijft erg bijzonder dat je de kinderen bijna een uur geboeid, ontspannen bij je in de les kunt hebben. Heerlijk gevoel geeft dat. Je ziet ze nu individueel reageren en kiezen in de les. Bedankt voor deze supercursus.
    Wendy Knoester-van Diemen

   • Een boeiende opleiding. Ik heb meer geleerd dan ik hoopte, ging de opleiding in met het idee handvatten te krijgen voor de muzieklessen die ik al een jaar lang aan de kinderen gaf, maar heb een koffer vol gekregen aan tips/informatie e.d. waar ik verder mee kan en mijzelf ook daarin voel groeien. De lessen vond ik perfect, duidelijk veel ruimte voor vraag en uitleg ook over de materialen die er allemaal bijkomen zoals ritme- en bellenstokjes, het zelf maken daarvan vind ik een enorme uitdaging. Vakleidster Muziek is een prachtige aanvulling naast je werken op de groep als pedagogisch medewerker. De toevoeging is ... muzikale warmte en vrolijkheid, er bestaat niks mooiers dan die vrolijke gezichtjes die het naar hun zin hebben!! Mede door jou! Als ‘Vakleidster Muziek’: Bernadette bedankt voor deze verrijking!!...
    Els Volkerijk

   Groep Apeldoorn-Elst-Nijmegen, 2009

      De opleiding vond ik in 1 woord: Super! De opbouw vond ik ook goed: je leerde eerst de basisprincipes en voordat je het wist gaf je al een les van 45 minuten! Ik vond het verder een gezellige groep. Je ziet nu ook tijdens het geven van een muziekles in de praktijk dat je het heel anders doet dan voorheen. Ik zou iedereen deze cursus willen aanraden, het is een superleuke cursus om te volgen! Jammer dat het zo snel is afgelopen! De tijd vloog voorbij!
   Elvira van Eldik, kdv Snoopy Apeldoorn

     Door deze opleiding heb ik veel nieuwe liedjes erbij geleerd die ik in (de praktijk) mijn werk kan gebruiken. Erg leuk zoveel nieuwe liedjes erbij. Er zat een goede opbouw in de lessen want je leerde eerst een muziekactiviteit te geven van 10 minuten, toen 15 minuten, een half uur en uiteindelijk 45 minuten. In het begin leek het huiswerk veel, even inkomen natuurlijk, maar wel belangrijk. De achterliggende theorie moet je natuurlijk ook weten om een goede les te geven. Bernadette, jij bedankt voor het enthousiasme tijdens je les, die je zeker bij mij hebt weten over te brengen!
   Christa Hoenselaar, kdv De Kikkerkoning, Elst

     Ik vond de opleiding leuk, boeiend, leerzaam en ging er iedere week met plezier naar toe. Ik heb eigenlijk nog meer geleerd dan ik van tevoren dacht. In de reader staan leuke artikelen, leest makkelijk weg. De cursus was echt leerzaam, heb 10 leuke ochtendjes gehad en kan nu op een kindgerichte manier muziekles geven. Klinkt ook wel lekker: "Vakleidster Muziek"! Bernadette bedankt! Ik heb veel van je geleerd.
   Patricia Krechting, kdv De Kikkerkoning, Elst

     Van tevoren wist ik niet wat ik met deze opleiding zou gaan leren, ik wist niet wat ik kon verwachten maar heb veel geleerd en doordat de opleiding zo praktijkgericht is kan ik het geleerde meteen in de praktijk brengen. Ik vond tien dagdelen precies lang genoeg. Het is erg intensief en je bent er al die weken erg druk mee. Het was leuk, leerzaam en interessant dus het is jammer dat het afgelopen is. 
   Eline Mahler, kdv De Kikkerkoning, Elst

     De lessen vond ik gezellig en het was een leuke club. In elke les kregen we veel informatie en het was erg leerzaam elke les weer. Ondanks mijn zenuwen voor het geven van een muziekactiviteit vond ik het erg leuk en zeker een leerzame cursus.
   Ik heb heel veel geleerd en als je ziet wat een plezier de kinderen hebben is dat gewoon geweldig!
   Corine Hoogveld, kdv Villa Kakelbont Nijmegen

     Het was een leerzame en gezellige opleiding waarbij ik heb geleerd wat ik hoopte te leren: hoe een opbouw in een les te maken, het herhalen, rijm, afwisseling aanbrengen, overgangen etc. Wat ons betreft mogen er wel 16 lessen voor allemaal in de cursus, dan zie je ook de lessen van elkaar, dus gewoon verplicht 16 lessen!
   Toos Janssen Lok, kdv Villa Kakelbont Nijmegen

     Deze cursus is voor mij in één woord "geslaagd" (leerzaam, gezellig, goede sfeer). Je leert het belang inzien van zang en muziek met héél jonge kinderen. Geweldig!
   Marja Smits, kdv Villa Kakelbont Nijmegen

    

   KDV 't Stoeltje Amstelveen, 2009

     Ik vond de opleiding super leerzaam.
   Ik heb genoten van de lessen, ik vond het iedere keer weer een feest als het vrijdag was. Wij zullen je zeker missen en de kinderen ook, dus kom gerust langs voor een bakkie...
   Linda Veenvliet

     De opleiding was erg leuk, leerzaam maar ook best pittig zo af en toe!
   Het was nog leerzamer dan ik dacht, er komt zoveel bij kijken. Het is meer dan zingen alleen en dat maakt het leuk en leerzaam! Het doel is dat je Vakleidster Muziek wordt en les kan geven aan jouw doelgroep en dat doel is bereikt. Het huiswerk vond ik over het algemeen goed te doen, soms is het wat veel maar het is wel leuk om het te maken en heb er heel veel van geleerd. Verder vond ik het goed praktijkgericht en de babyles aan het einde vind ik ook een goed idee. Opleiding Vakleidster Muziek: gewoon dóen, te leuk om te moeten missen. Muziek, daar zit meer in!
   xxx, Edith de Ridder

     De opleiding: super, professioneel, leerzaam, gezellig. Ik heb geleerd wat ik hoopte te leren en ook theoretisch veel diepgang wat ik heel interessant vond.
   Ik heb de lessen als leerzaam ervaren, gezellig en met een goede opbouw. Er werd veel herhaald en er was ruimte voor discussie, leuk. 
   De Kleine Troubadour, zie hier dé opleiding voor véél muzikaal plezier.
   Magda Veenvliet-Heerooms, gehandicaptenopvang Ons Tweede thuis te Aalsmeer

    

   Stichting Peuterspeelzalen Woensdrecht 2008/2009

   • Deze opleiding vond ik heel gezellig, leerzaam en zeer zeker vernieuwend. Ik heb geleerd dat je zoveel meer met liedjes kunt doen. En dat opbouwen naar een les van 45 minuten aan de kinderen, ik dacht eigenlijk, dat lukt nooit! Dat hebben we maar mooi van jou geleerd. De reader vond ik goed en duidelijk. Vooral de ingezongen CD's zijn zeer bruikbaar, zeker ook voor de toekomst.
    Met plezier ging ik iedere week naar de les toe. Dat zegt genoeg: deze cursus is een aanrader voor iedereen die met jonge kinderen werkt. Het laat muziek leven, voor leidster en kind. Bedankt voor de leuke lessen.
    Wilma Minderhout, psz De Heiderakkertjes2, Woensdrecht
   • De opleiding? Geweldig, ontzettend leuk, leerzaam, doelgericht en heel bruikbaar. Een absolute aanrader.
    Je weet op een heel enthousiaste manier jouw passie voor muziek over te brengen op je cursisten en op kinderen. 
    De lessen zijn strak ingepland en heel intensief. Ze zijn zo om! Bedankt Bernadet!
    Catrien van Hulst, psz De Heiderakkertjes1, Hoogerheide
   • Ik vond het een leerzame opleiding, in het allerbegin dacht ik wel eens waar ben ik aan begonnen. Er kwam zoveel informatie op me af dat ik wel eens dacht: komt nooit goed! Ik moet zeggen ik heb er van genoten, en het werd steeds leuker. We hadden ook een leuke groep met mensen en ook jij Bernadette je bracht de training SUPER LEUK!! Het was ook een opleiding met variaties zoals muziek instrumenten maken, nieuwe liedjes aanleren en een les in elkaar leren zetten. Bernadette, ik heb tijdens deze opleiding veel geleerd, en genoten. Je brengt je eigen ervaring met hart en ziel over. Je hebt mij niet alleen overtuigd, maar ook m'n collega peuterleidsters. Nu gaan wij het overbrengen aan onze eigen peutertjes.
    Esmeralda Verbaarschot, psz Duimelotje, Putte

   • De lessen vond ik relaxed en leerzaam, goed te volgen en een stijgende lijn, we hadden een gezellige groep en het was niet te schools. De opleiding was praktijk-gericht en het huiswerk goed te doen.
    Sonja Linders , kdv Ons Marieke, Huijbergen


   • De opleiding was heel erg leuk! Had er iedere keer weer veel zin in. Soms was het huiswerk wat veel, maar niet té. Ik wist van tevoren niet precies wat ik moest verwachten. Heb veel geleerd en vind het leuk om nu zelf lessen te gaan geven. Een superleuke opleiding. Is een mooie uitbreiding van je diploma. Kinderen zijn super enthousiast over de muzieklessen.
    Sylvia Brouwers, kdv Ons Marieke, Huijbergen


   • Ik vond het een heel gerichte opleiding.
    De lessen waren leuk -goed- gezellig (het kunnen uitwisselen van liedjes, interesse, ervaring). Instrumenten maken was leuk werk, alleen de lesvoorbereiding was soms moeilijk. Ik heb meer geleerd dan ik dacht: notenleer/blokfluit. 
    Rina Pijcke, psz Olleke Bolleke, Ossendrecht


   • Een prima opleiding! De lessen waren zeer gestructureerd, tijdgebonden maar ook tijd voor overleg en leerzaam en leuk voor mij.Het huiswerk vond ik veel, was even wennen zijn dit niet meer gewend om iets nieuws te 'leren'. Ik heb geleerd wat ik hoopte: 3 kwartier muziek aan peuters te kunnen geven.
    Andrea Schenk, psz De Blokhut, Huijbergen

    

   kdv Villa Lavendel, Nunspeet

   • De opleiding vond ik leuk, leerzaam en vooral bruikbaar. De lessen waren erg stimulerend, afwisselend en leuk om te doen. Ik kwam elke keer enthousiast thuis. Het was spannend, maar ook zeer leerzaam om meteen vanaf les 2 zelf al mee te draaien in de muzieklessen voor de kinderen! Ik heb er veel zin in om het geleerde nu in de praktijk te gaan toepassen!
    Alexandra Mensing, kdv Villa Lavendel, Nunspeet

    

   kdv De Kinderhoeve, Escharen


   • Ik heb genoten van de cursus Vakleidster Muziek. De manier van lesgeven, het ermee bezig zijn vond ik ontzettend leuk. Zelf kijk ik nu door de dag heen bewuster naar de reacties van de kinderen en merk dat ik er dus niet alleen met muziek wat aan heb maar weer een opsteker om bewuster het jonge kind te ervaren. Muziek doet dus wonderen.
    Ik vond 't kei-leuk!!!
    Ineke Cornelissen, Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen


   • Bedankt, ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou gaan zingen. Door deze cursus heb ik een hele fijne start gemaakt met mijn nieuwe baan in de kinderopvang. Het heeft het contact met de kinderen versterkt. Nu durf ik me voor 100% te geven en kan ik genieten van wat de kinderen mij laten zien. Het was super!
    Carline Timmerije, Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen

   • Deze cursus vind ik echt een geweldige toevoeging aan mijn vak als leidster in de kinderopvang. Je krijgt er weer nieuwe inspiratie door en erg leuk om op een verantwoorde manier deze lessen te geven.
    Je krijgt er veel van terug van de kinderen. Door de manier van lesgeven door de cursusleidster die mij zo positief benaderde en motiveerde, ga ik samen met mijn medecursisten een geweldige leuke muzikale tijd tegemoet. Dankjewel Bernadette.
    Ingeborg de Bruijn, Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen

     
   • Ik vond de opleiding prettig en gezellig en heel erg leerzaam, met een duidelijke opbouw. Ik vond het heel mooi om te zien hoe geweldig de kinderen het vinden en hoeveel effect muziek kan hebben op hen. De opleiding bestond uit heel erg veel praktijk, daar leer je ook het meeste van! Echt de moeite waard! 
    Diana Stoots, Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen

   • Deze cursus is een echte aanrader want muziek is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Vooral omdat je veel in de praktijk oefent heb ik heel veel geleerd. Ik weet nu op wat voor toonhoogte ik moet zingen en hoe ik 45 minuten lang de kinderen goed en stimulerend voor de ontwikkeling een muziekactiviteit kan geven en daar ben ik heel blij mee.
    Sharon Willems, Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen

     
   • Ik vond de opleiding geweldig en een echte aanrader. Je kunt hem in je werk de hele dag door goed gebruiken. Ook heel leuk om te doen, zowel voor de kinderen als de leidster zelf. Zeer geslaagd!
    Gera Janssen, manager Kinderdagverblijf De Kinderhoeve, Escharen

    

    


   • "Muziek opent ieders hart" en dat geldt ook voor de kleine kinderen van 0 tot 4 jaar. Met de opleiding Vakleidster Muziek gaat dat zeker lukken. Ook voor mensen met een muzikale achtergrond valt er nog genoeg te leren. De beloning voor al je inspanning zijn de gezichten van de kinderen. Voor de meeste kinderen is het ongewoon om op die manier met muziek bezig te zijn. En dat is zeker jammer! Ze beleven er veel plezier aan en het is goed voor hun algehele ontwikkeling als jong mens!
    Jolanda Teutscher, Kinderdagverblijf Ukkie, Zeewolde

    


   • Deze opleiding vond ik heel erg goed, intensief, degelijk, inspirerend, pittig, professioneel, gezellig en jammer dat het voorbij is!
    De opleiding is één en al praktijkgericht en biedt absoluut waar voor zijn geld en Bernadette weet eruit te halen wat erin zit maar bovenal…. de kinderen zijn razend enthousiast!!
    Resi Boerboom, Kinderdagverblijf De Kleine Prins, Amsterdam