Vakleidster Muziek

Wie deze nascholing volgt kan muziekactiviteiten voorbereiden en geven van 30 tot 45 minuten aan dreumesen en peuters in de vrije ruimte. Een intensieve, praktische en degelijke nascholing van 9 lessen. Na de cursus ontvangt de cursist het certificaat ''Vakleidster Muziek in de kinderopvang''.

Deze nascholing is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die op het gebied van muziek met het jonge kind echt het neusje van de zalm willen. De Vakleidster Muziek wordt dan ook een absoluut expert op muziekgebied in de kinderopvang.muziekopleiding bij de kleine troubadour

In de opleiding "Vakleidster Muziek" worden pedagogisch medewerkers opgeleid tot gespecialiseerde pedagogisch medewerkers op het gebied van muziek.
Ze worden geschoold om zelfstandig en naar eigen inzicht opzichzelfstaande muziekactiviteiten te geven en muziek in te zetten bij de activiteiten van alledag.

Kinderen zijn dol op muziek maken en luisteren, liedjes zingen en bewegen op muziek. Het is een extra stimulans voor de algehele ontwikkeling en het zorgt voor een ontspannen, gezellige sfeer.

De pedagogisch medewerkers zullen nieuwe inspiratie opdoen en veel nieuwe werkvormen leren. Daarbij geeft muziek maken met jonge kinderen veel extra werkplezier.

Voor ouders is het een grote pré dat hun kind op professionele wijze kennismaakt met de vele facetten van muziek als belangrijk onderdeel van de ontwikkeling.

De opleiding (laten) doen betekent tevens een sterke identiteit voor het kindercentrum, een positief imago en veel mond-tot-mond-reklame. Vooral in deze tijd is het je onderscheiden als kindercentrum van andere kindercentra extra belangrijk.

De opleiding is gericht op de praktijk. Alle mogelijke manieren van muziek maken met jonge kinderen en toepassingen hiervan, komen op professionele wijze aan de orde: op welke wijze en welke muziekinstrumenten kunnen ingezet worden, welke liedjes zijn geschikt, hoe kan ingespeeld worden op actualiteiten als feesten en seizoenen; welke CD’s kunnen bij muziekactiviteiten gebruikt worden en welke bewegingen kunnen ingepast worden bij de liedjes.
Door te kijken naar en zelf te oefenen met het geven van muziekactiviteiten, maken pedagogisch medewerkers stap voor stap zich de stof eigen. Cursisten krijgen een handleiding waarmee ze duurzame en vrolijke instrumenten voor het kindercentrum zelf kunnen maken en die we tijdens de opleiding al kunnen inzetten.
muziekopleiding bij de kleine troubadour

Na het doorlopen van het programma ontvangen deelnemende pedagogisch medewerkers een certificaat van De Kleine Troubadour.

De opleiding wordt regelmatig op een locatie van De Kleine Troubadour, centraal in Nederland gegeven, als ook op locatie van het kindercentrum binnen een straal van 80 kilometer.

De pedagogisch medewerkers hoeven geen noten te kunnen lezen of een muziekinstrument te kunnen bespelen. Een opleidingsgroep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 3 deelnemers. Dit kunnen deelnemers zijn van verschillende kindercentra.
De opleiding bestaat uit 9 of 10 ochtenden of middagen, waarvan de data in overleg worden afgesproken.


Praktische zaken
Data:            In overleg
Tijdstip:        In overleg
Locatie:       In Maarn of in Vleuten of bij u op locatie.