Reviews Cursus Muziek & Kleuters voor leerkrachten

Reviews Muziek & Kleuters voorjaar 2019

 • Ik vond het een superleuke en inspirerende cursus. Ik heb geleerd een goede en gevarieerde muziekles voor kleuters te maken en hoe ik met één lied een les helemaal kan uitbouwen zodat de kinderen zich het lied helemaal eigen kunnen maken.
  Ook weet ik nu wat Klank Vorm en Betekenis is en hoe ik dit kan verwerken in de lessen.
  Er was wel veel huiswerk, maar de lessen waren heel fijn, afwisselend en informatief waardoor wij er telkens weer veel zin in hadden.
  Edith de Ridder, basisschool Het Duet Uithoorn


 • Deze leuke en leerzame nascholing zou ik zeker aanbevelen aan leerkrachten, die kunnen hier veel van leren. Ik heb veel informatie gekregen en de opbouw van de lessen was goed, en ze waren ook praktijkgericht.
  Het werkboek vond ik handig. Kinderen hebben plezier in muziek en met deze opleiding lukt het om met de kinderen te werken aan het ontwikkelen van verschillende klanken, vormen van liedjes en de betekenis van een lied.
  Ook leren ze luisteren, zuiver zingen, bewegen op muziek, het vastleggen ter voorbereiding voor het noten lezen en het spelen op instrumenten en met attributen. Waardevol!
  Linda Veenvliet, basisschool Het Duet UithoornReview nascholing Muziek & Kleuters april 2018

In april 2018 is de pilot van de nascholing Muziek & Kleuters voor leraren basisonderwijs succesvol afgerond. Bernadette overhandigde vanuit De Kleine Troubadour het certificaat aan cursist Astrid Frens.

Astrid: ''Draag jij muziek een warm hart toe? Wil jij dat muziek een duidelijke plek krijgt in jouw school? Dan is deze nascholing iets voor jou en jouw collega’s. In 6 tot 8 lessen leer je de basistheorie en muzieklessen maken binnen een bepaald thema. Je krijgt handvatten om lessen structureel en gevarieerd aan bod te laten komen. Ik vond het een leuke, bepaald geen oppervlakkige nascholing, maar één met diepgang, praktijkgericht die ik met veel plezier heb gevolgd.
Het is een veelzijdige en praktijkgerichte nascholing en heb handvatten gekregen om muzieklessen structureel en gevarieerd aan bod te laten komen in het kleuteronderwijs'. Ik beveel deze nascholing absoluut aan in de onderbouw van de basisschool''.