Reviews Cursus Muziek aan Tafel


Review cursus Muziek aan Tafel november 2018

 • De cursus Muziek aan Tafel is zeer de moeite waard. Ik vond het een leerzame en praktijkgerichte cursus. Ik heb geleerd hoe ik een muziekles in elkaar kan zetten, en veel nieuwe ideeën opgedaan. Zoals hoe ik muziekinstrumentjes of andere materialen kan gebruiken tijdens het zingen en welke activiteiten ik kan doen met de kinderen waarbij ze flink kunnen bewegen op de muziek.
  Daardoor worden de lessen, die je leert te geven, heel afwisselend voor de kinderen. Doordat een deel van de les bestaat uit het geven van een echte muziekles aan peuters kun je het geleerde meteen in de praktijk toepassen.
  De cursus wordt op een prettige manier door Bernadette gegeven.
  Ik kan deze cursus aanraden aan alle pedagogisch medewerksters die werken met peuters of dreumesen.

  Nicolle Schmeetz, Heerlen

Kinderdagverblijf Het Kabouterhuis Haarlem oktober 2017

 • Een waardevolle, en intensieve cursus. De lessen werden prima gegeven, duidelijk en motiverend. Ik heb veel nieuwe liedjes geleerd, gebruik van verschillende materialen, het opzetten van een muziekles van ongeveer 30 minuten en hoe de aandacht van de kinderen vast te houden tijdens een les. Ik vond het een erg leuke tijdsbesteding waar ik waardevolle ideeën aan over heb gehouden.
  Elsbeth van der Munnik

 • Het waren interessante lessen en de nieuwe mogelijkheden voor muziekactiviteiten zijn talrijk. Het was leuk om nieuwe liedjes te leren en de cursus was vooral heel leerzaam!
  Jacqueline

 • De lessen waren gezellig en leerzaam en ik had er veel plezier in. Er zate een goede opbouw in de lessen. Het werkboek was overzichtelijk en duidelijk en het huiswerk was nodig, vooral het in elkaar zetten van een muziekactiviteit.
  Mireille

Kinderdagverblijf De IJselhoeve Montfoort februari 2015

muzieknootje Door de cursus ben ik mij meer bewust van wat jonge kinderen wel/niet kunnen qua muziek. De lessen waren leerzaam maar ook wel grappig. Grappig in de zin van dat je uit je eigen comfortzone stapt en dit met collega's beleeft. Ik voelde mij wel vertrouwd bij Bernadette en op mijn gemak. De opbouw van de lessen was goed. Het ging niet te snel, waardoor je alles goed meekrijgt. Aan de kinderen kun je zien dat de cursus erg aanslaat!
Bregje

muzieknootje Het was een leuke cursus en de kinderen vinden het leuk en kunnen de liedjes snel meezingen. De lessen werden leuk en aardig gegeven. Het zou leuk zijn als we buiten het pakket nog meer materialen zouden kunnen kopen.
Esther

muzieknootje Het waren leuke lessen en ik heb veel leuke, originele liedjes geleerd en bruikbare ideeën om materialen te gebruiken tijdens de muziekactiviteiten. Het huiswerk was prima te doen.
Marjolein

 

Stichting Peuterspeelzalen Woensdrecht december 2014

muzieknootje Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De lessen waren Leerzaam, Leuk en Gezellig. Ik ging hier graag naar toe en kwam er altijd vrolijk vandaan!! Bernadette, je geeft leuk les, met humor erbij, dat spreekt mij wel aan! Ik heb veel nieuwe liedjes geleerd en hoe je de liedjes goed en vernieuwend aan de peuters kan leren.
Lia Faes

muzieknootje Erg leerzaam en interessant. Superleuke cursus om een professionele muziekactiviteit te leren geven aan dreumesen en peuters.
Marit

muzieknootje Ik vond het een hele leuke en leerzame cursus. Het tempo en de lengte van de lessen van de cursus vond ik prima. Een duidelijke opbouw qua huiswerk en het geven van de lessen. Er werd ook voldoende ruimte gegeven om vragen te stellen of om ervaringen uit te wisselen. Na de gegeven lessen was er ook voldoende ruimte om feedback te bespreken. Ik zou de cursus zeker aanbevelen omdat je op een leuke manier leert hoe je de kinderen nieuwe liedjes aanleert.
Kelly Snijders

muzieknootje Een leuke en leerzame cursus waarmee je een waardevolle toevoeging hebt om je dagdeel in te vullen. De lessen waren leuk. Bernadette, van jou wordt je enthousiast, je brengt het heel leuk!
Anja Lameir

muzieknootje Ik vond het een leuke, gezellige, maar zeker ook leerzame cursus, niet te intensief maar wel makkelijk toepasbaar in de praktijk, en een goede docente. Je wordt heel positief benaderd, opbouwende kritiek. Bernadette stond open voor opmerkingen van onze kant. Het werkboek was heerlijk compact met nuttige info, kopieerformulieren en ruimte voor aantekeningen. De lessen waren goed voorbereid. Top.
Anoushka

 

Kdv De Melkfabriek Utrecht november 2014

muzieknootje Gezellige, leerzame cursus, en interactief , waardoor ik een andere kijk op muziek heb gekregen en leren hoog te zingen ;-). Wat betreft muziek doen veel leidsters verkeerde dingen met muziek, het zou daarom voor elke pm'er goed zijn deze kennis te krijgen. Het huiswerk vond ik prima te doen.afbeelding kdv de melkfabriek utrecht
Ik vond het een gezellige sfeer in de lessen, Bernadette is erg enthousiast en dat motiveert, soms was het ook wel spannend.
Rolien

muzieknootje Een duidelijke cursus, met een goede opbouw. Fijn dat lesstof en actief bezig zijn worden afgewisseld. Goeie opbouw: je wordt niet in het diepe gegooid wanneer je een les zelf moet gaan geven. Deze cursus is een must voor elk kinderdagverblijf!
Tanja

muzieknootje De cursus Muziek aan Tafel is een erg leerzame en gezellige cursus met onwijs goede resultaten in de praktijk. De kinderen namen het binnen no-time klakkeloos van ons over. Je wordt erg op je gemak gesteld doordat het op een niet strenge, maar speelse manier gegeven wordt! Het werkboek vond ik prima, overzichtelijk en handig met kopieerbladen.
Liza

 

Kdv Dol-fijn Wassenaar juni 2014

Patricia en Wendy kdv Dol-fijn Wassenaar


muzieknootje Het was super leerzaam, eyeopeners en op een gezellige en fijne manier kinderen iets leren en samen bezig zijn met muziek!
Eigenlijk moet iedereen deze cursus volgen. Kinderen leren nu echt zingen. Top!!
Patricia Hazenoot

 


muzieknootje Hoeveel kanten kun je op met muziekmaken?! Deze cursus is echt een aanrader omdat het voor kinderen superleuk is en leerzaam. Het waren leuke, gezellige lessen en door gelijk te oefenen maakt het het makkelijk om te doen. Mooi werkboek, duidelijk.
Wendy Parlevliet